Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг картофи
• 200 г пресни печурки
• 100 г краве масло
• 100 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Полусваряваме картофи в подсолена вода и ги обелваме. Отрязваме им дъно, за да могат да се закрепват и ги издълбаваме.
Нарязваме издълбаната вътрешност на дребни кубчета и задушаваме в част от маслото заедно с гъбите, нарязани на филийки. Подправяме сместа със сол, черен пипер и дребно нарязан магданоз и я разпределяме в издълбаните картофи.
Поръсваме със настъргания кашкавал и нареждаме картофите в намаслена тава, заливаме с останалото разтопено масло и малко гореща вода и печем в умерена фурна.
Облепихата (Hippophae rhamnoides) е ягодоплодно лекарствено растение, широко разпространено в умерения климатичен пояс на Северна Европа, Азия, Монголия, Турция и особено в Сибир, Алтай, Белорусия, Ка...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...
Според д-р Давид Елиа (Франция), алкохолът повишава риска от поява на рак на гърдата при жени, които провеждат хормонално лечение. Ефектът от него (чрез естроген и прогестерон) е осезателен през меноп...
Напоследък учените от нсе повече страни съобщават, че са стигнали до едно много интересно за всички закръглени хора заключение. Според тях калцият – ако го приемаме в дози от 400 до 1000 мг дневно, пр...