Продукти: (за 4 порции)
• 3 връзки репички
• 3 връзки зелен лук
• 3 стерилизирани краставички
• 3 твърдо сварени яйца
• 300 г сварено телешко месо
• магданоз
За соса:
• 4 с.л. кетчуп
• 2 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото, яйцата и краставичките на ивички и ги смесваме с репичките, нарязани на парченца, и ситно нарязаните лук и магданоз.
Разбъркваме зехтина с кетчупа, подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата с така приготвения сос.
Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...
Една от най-интересните и ефикасни диети, които избавят организма от натрупаните в него вредни вещества и отрови, е на индианците от племето сенека. Тя се прави само 4 дни: През първия ден е разреше...