Продукти: (за 4 порции)
• 4 тиквички
• 5-6 печени чушки
• 50 г царевица
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 яйце
• 1 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, разрязваме ги надлъжно наполовина и издълбаваме вътрешността им. Пускаме ги за 3-4 във вряща подсолена вода заедно с 2-3 стръкчета копър и 1-2 скилидки чесън.
Нарязваме вътрешноста на тиквичките на кубчета, а чушките – на ивички. Смесваме ги, прибавяме отцедената царевица и останалия ситно нарязан чесън. Поръсваме 2-3 с.л. настърган кашкавал, добавяме мазнината, подправяме с наситнен копър, черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.
Пълним тиквичките с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с яйцето, разбито със сметаната, поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 25-30 мин при температура 150°С.
Всичко, което заплашва нашето здраве, красота, добро разположение на духа и психическо равновесие, е бяло, жълто, черно, сладко, мазно, свръхкалорично. И ужасно вкусно! Знаем го добре, но въпреки непр...
Много от проблемите - житейски и особено здравословни, могат да бъдат преодолени като смените привичките си за хранене. Това е най-простият, но много действен начин да влезете в естествения си биологи...
Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...