Продукти: (за 4 порции)
• 600 г черен дроб
• 200 г ориз
• 2 глави лук
• 4 червени чушки
• 1 кубче зеленчуков бульон
• половин пакетче краве масло
• 15-20 маслини
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме дроба и го нарязваме на хапки. Нарязваме лука и чушките на парченца и ги задушаваме 3-4 мин в маслото и малко вода. Прибавяме дроба и задушаваме, докато сместа остане на мазнина.Прибавяме ориза и разбъркваме, за да поеме мазнината. Подправяме със счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.
Прехвърляме сместа в намаслена тавичка, заливаме с бульона, който сме кипнали в 500 мл вода, поръсваме с нарязаните маслини, покриваме с алуминиево фолио и печем 20 мин в силна фурна. Накрая отстраняваме фолиото и оставяме ястието във фурната, за да хване коричка.
Заболяванията на щитовидната жлеза създават много проблеми, най-вече сред представителките на нежния пол. Ето защо профилактиката чрез хранене е толкова „модерен” метод. Диета при хипотиреоза ...
Една от най-интересните и ефикасни диети, които избавят организма от натрупаните в него вредни вещества и отрови, е на индианците от племето сенека. Тя се прави само 4 дни: През първия ден е разреше...
Няма да сбъркате, ако ги използвате в домакинството, в грижите за здравето и красотата си. Сребърните прибори започват да блестят като нови, щом се оставят за няколко часа в алуминиева тенджера...
Науката и практиката на съвременното хранене все повече се обръща към хранителни продукти с пълноценни качества и малък обем. Функционалното хранене измества едностранчивите и скъпи диети. Здравословн...