Диетични рецепти » Десет храни, за да останете млади

 Десет храни, за да останете млади

1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите.
2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания.
3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3" предотвратяват уплътняването на артериите и сърдечносъдовите заболявания.
4. Кисело мляко. Има същите качества като киселото зеле, а калцият в него предотвратява остеопорозата.
5. Домати. Освен бета каротин, предпазващ кожата, те съдържат антиоксидиращ ликопен.
6. Боровинки. Включват флавоноиди, витамини А и С.
7. Киви. Един от най-богатите на витамин С плодове и мощен антиоксидант.
8. Соя. Съдържа повече витамин В1 от месото.
9. Миди. Цинкът в тях засилва имунната система.
10. Пълнозърнест хляб. Съдържа витамин В6, РР и фибри.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Супер подправката: куркума

Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...

9 храни, които могат да ви отровят

Хранителните натравяния са ужасни. Понякога обаче наистина е трудно да се определи дали даден продукт е годен за употреба, отчасти защото проблемите се появяват относително рядко. За всеки случай, д...

Лечебната латинка

Латинката е обичано цвете в нашите градини, дворове и балкони. Цъфти до появата на студовете, затова цяло лято може да се събират и сушат нейните цветове и листа, а през есента – съзряващите й семена....

5 факта за ориза

За половината от населението на планетата думите „ориз" и „храна" звучат по един и същ начин. В много страни той се смята за символ на благополучието и богатството, но това съвсем не е всичк...

Начало