Продукти:
• 400 г бял хляб
• 300 г извара
• 300 г ябълки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 100 г захар
• 1 жълтък
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на филийки, които накисваме в част от млякото. Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Смесваме изварата с разбития жълтък и захарта.
В намаслена тавичка нареждаме последователни слоеве от накиснатия хляб, ябълките и изварата. Завършваме със слой от хляб.
Намазваме отгоре с олиото и останалото мляко и печем в умерено загрята фурна. Поръсваме готовата шарлота с пудра захар.
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...
Вероятно мнозина не знаят, че в състава на светената вода има сребърни йони. Среброто прави водата необикновена, способна да се бори и с мистичните демони, и с най-опасните вируси. През 30-те години н...
За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...
Да пречистим тялото и душата си, да се освободим от токсините, да си върнем нежния тен и прекрасното настроение... Мечтаем за това през цялата година, но най-голяма нужда имаме през преходните сезони ...