Продукти: (за 4 порции)
• 400 г картофи
• 1 к.ч. брашно
• 300 мл прясно мляко
• 1/2 к.ч. сметана
• 1 жълтък
• 1 дафинов лист
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета и ги варим в 4-5 ч.ч. подсолена вода заедно с дафиновия лист. Щом омекнат, прибавяме размитото в млякото брашно и варим още 3-4 мин.
Накрая изваждаме дафиновия лист, застройваме с жълтъка, разбит в сметаната, и подправяме с оцет на вкус. По желание можем да пасираме супата.
При разкопки в района на легендарния Вавилон археолозите открили останки от истинска ферма за мляко - огромно здание, украсено със стенописи, изобразяващи доене на крави. Смята се, че близо 8 хиляди г...
Учени от Университета на Илинойс, Чикаго, заявяват, че е възможно един ден да се създаде “таблетка” от броколи, която да предпазва жените от рак на гърдата. Те са изолирали съставка, която естествено ...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Резки промени в хормоналното ниво, безумни хранителни навици, нездравословен начин на живот - в зависимост от тях ние сваляме по различен начин излишните килограми. От не по-малко значение за вталяван...