Продукти: (за 4 порции)
• 400 г ябълки
• 40 г захар
• 40 г ягодово желе или мармалад
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ванилия
• 1 пакетче нишесте за крем
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и издълбаваме вътрешността им. Леко ги задушаваме, изчакваме да изстинат и във всяка слагаме по малко от желето.
Приготвяме кремот нишестето, млякото, захарта и ванилията. Подреждаме ябълките в купа за сервиране и ги заливаме с приготвения крем.
При изкълчване или навяхване торбичка с лед прави чудеса. Ако при изгаряне оставите 10 минути да тече студена вода върху пострадалото място или наблизо до него, болката намалява или се ограничават пор...
Динята ( Cucumis citrullus vulgaris ) идва от тропическите области на Африка. Там все още в пустинята Намиб и полупустинята Калахари се срещат нейни диворастящи форми. Но култивирането и отглеждането ...
Ряпата е известна на хората от незапомнени вермена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Сладоледената диета предизвика истински бум отвъд океана. Книгата, която описва вкусното отслабване, стана бестселър. А успехът й е много прост. Ако приемате дневно до 1500 калории, можете да консумир...