Продукти: (за 4 порции)
• 400 г ябълки
• 40 г захар
• 40 г ягодово желе или мармалад
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ванилия
• 1 пакетче нишесте за крем
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и издълбаваме вътрешността им. Леко ги задушаваме, изчакваме да изстинат и във всяка слагаме по малко от желето.
Приготвяме кремот нишестето, млякото, захарта и ванилията. Подреждаме ябълките в купа за сервиране и ги заливаме с приготвения крем.
Динята ( Cucumis citrullus vulgaris ) идва от тропическите области на Африка. Там все още в пустинята Намиб и полупустинята Калахари се срещат нейни диворастящи форми. Но култивирането и отглеждането ...
Наистина - от това неизискващо грижи тревисто растение се заинтересували за първи път жителите на древна Елада и Рим и ласкавото нарекли петроселинум - "растящо на камък". От латинския му корен името ...
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...
Някои хора имат стройна фигура без да се ограничават в яденето. Други, дори при спазване на строга диета, трудно се справят с излишните килограми. Коя е причината? Отговорът е един - в нашият метаболи...