Продукти: (за 4 порции)
• 400 г говеждо месо
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 моркова
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. кайсиев мармалад
• 1 ч.л. захар
• 1 дафинов лист
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на филийки, които начукваме и запържваме в сух тиган. Сипваме малко вода, посоляваме, прибавяме дафиновия лист и задушаваме на умерен огън. Щом месото поомекне, прибавяме нарязаните на кръгчета моркови и продължаваме да задушаваме.
Когато месото е готово, го изваждаме от тигана, а към соса прибавяме размитото в млякото брашно и мармалада. Варим малко на огъня. Накрая подправяме с лимонов сок и захар и връщаме месото.
Прочетох че според моята кръвна група трябва да стана почти вегетарианка, да ям само пилешко, а млечни храни изобщо не се разрешават, препоръчва се соята. От зеленчуците забранени са доматите и чушкит...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Този кореноплод е истинско съкровище. В него има няколко пъти повече в сравнение с останалите зеленчуци провитамин А. А именно той поддържа здраво сърцето, нормализира формулата на кръвта, подобрява и...
В превод от латински карамфил означава “цвете на Зевс” или “божествено цвете”. Това е многогодишно растение с тъничко стъбло и нежни цветове. С лечебна цел се използва тревата, събрана по време на цъф...