Диетични рецепти » Пилешко със сос бешамел

 Пилешко със сос бешамел

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г пилешко месо
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. олио
• 1 яйце
• 100 г кашкавал
• 1 праскова от компот
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които запържваме в сух тиган. Добавяме малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън.

От олиото брашното и млякото приготвяме сос бешамел.В огнеупорен стъклен съд нареждаме порциите месо. Слагаме върху всяка резенчета от прасковата, заливаме със соса и запичаме в гореща фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Канелата – спасение за диабетиците

Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...

Спанакът сваля кръвното

От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...

Новата мания - сок от пшенични кълнове

Супер напитката се нарича витграс и се прави от пшеничени кълнове. Тя гарантира младост и красота, затова холивудските звезди я пият на закуска, преди занимания с йога и вместо енергетици. Тази тенден...

Хранене при начално перде

Методиката на д-р Хари Бенджамин за хранене при начален стадий на перде е изложена в книгата му “По-добро зрение без очила”, първото издание на която е излязло през 1929 г. в Англия. Според автора осн...

Начало