Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пилешко месо
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. олио
• 1 яйце
• 100 г кашкавал
• 1 праскова от компот
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, които запържваме в сух тиган. Добавяме малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън.
От олиото брашното и млякото приготвяме сос бешамел.В огнеупорен стъклен съд нареждаме порциите месо. Слагаме върху всяка резенчета от прасковата, заливаме със соса и запичаме в гореща фурна.
В съвременните условия все повече нараства интересът към антиоксидантите – вещества, които очистват организма от вредните свободни радикали и пречат за развитието на много болести. Тези вълшебни вещес...
Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....
За да са здрави тялото и умът ни, освен от белтъчини, мазнини, въглехидрати и витамини те се нуждаят от цинк, мед, желязо и куп други елементи, присъстващи в Менделеевата таблица. Наистина, техните ко...
Разбира се, картофите, хлябът, маслото, колбасите, шоколадът, пицата, фъстъците определено вредят на фигурата. Но не и на здравето ни. Стига да ги консумираме в умерени количества, тези обвинявани в к...