Продукти: (за 4 порции)
• 2 марули
• 400 г моркови
• 2 ябълки
• 1 кофичка кисело мляко
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.л. горчица
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, нарязваме ги на ивички и ги заливаме с лимоновия сок. Прибавяме нарязаните на кръгчета моркови и нарязаните на ивички марули.
Заливаме с киселото мляко, смесено с горчицата, посоляваме и разбъркваме.
Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...
Този плод прави истински чудеса за здравето и фигурата ни, а предстоящият празник е добър повод да си припомним колко е вкусен и полезен. Защо да я ядем? Защитава целия организъм. Тикв...
Холестеролът е един от основните строителни материали в нашия организъм. В умерени дози той е жизнено необходим, защото всъщност е изолационният материал за нервните тъкани и влиза в състава на някои ...
“Диета за идиоти” (Dieting for Dummies) се казва книгата на известния американския диетолог Джейн Кирби, в която освен всичко останало, са посочени и най-честите, основни грешки, които хората допускат...