Продукти: (за 4 порции)
• 400 г ябълки
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 100 г захар
• 1 к.ч. нишесте
• 1 яйце
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
В 3 ч.ч. мляко разтваряме половината от захарта и кипваме на огъня. Към останалото мляко прибавяме разбития жълтък, нишестето и ванилията. Разбъркваме и сипваме във врящото мляко. Сваряваме гъст крем, към който прибавяме разбития белтък и останалата захар.
Отделно обелваме ябълките, издълбаваме вътрешността им и ги нарязваме на кръгчета. Варим ги 5 мин в малко вода. После ги нареждаме в съд за сервиране и ги заливаме с крема.
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Глината отдавна се използва като лечебно средство както за компреси и промивки, така и вътрешно. Вътрешната употреба на глината води до ефективно изчистване на организма. Тя обира токсините, гнилостн...
Излишните заоблености се настаняват точно там, където най-малко ги желаем и очакваме, но това съвсем не е случайно. Генетичното ни наследство, промените в хормоналното ниво, заседналият начин на живот...
Oт няколко години насам специалистите по здравословно хранене буквално се кълнат в критската диета, убедени, че именно тя е в състояние да ни предпази както от сърдечносъдови заболявания, така и от за...