Диетични рецепти » Говеждо по селски

 Говеждо по селски

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г говеждо месо
• 100 г зелен фасул
• 100 г зелен грах
• 1 морков
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и леко го запържваме в половината олио. После прибавяме нарязаните зеленчуци, наливаме малко гореща вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън.

Приготвяме запръжка от останалото олио и леко препеченото брашно, разреждаме я с малко гореща вода и я сипваме в готовото ястие. Варим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Колко калории са ни нужни?

Те ни дават енергията, необходима за доброто функциониране на сърцето, мозъка, мускулите... Но от какво точно количество се нуждае човек, това май знаят малцина. Докато спим например, тялото ни изразх...

Отслабвайте в зависимост от темпермента си

Без съмнение сте забелязали, че сред азиатките почти няма дебелани. Този очевиден факт се обяснява както със спазването на някои правила на древната китайска или японска медицина, така и с начина им н...

Картофените обелки вършат добра работа

Няма да сбъркате, ако ги използвате в домакинството, в грижите за здравето и красотата си. Сребърните прибори започват да блестят като нови, щом се оставят за няколко часа в алуминиева тенджера...

Панкреатитът изисква строга диета

При обостряне на болестта през първите два-три дни се препоръчва гладуване. След като започнете да излизате от острите фази на заболяването, трябва да се придържате към правилната диета. Всъщност болн...

Начало