Продукти: (за 4 порции)
• 400 г телешко месо
• 2-3 моркова
• 100 г зелен грах
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 50 мл сметана
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, които запържваме в сух тиган. Добавяме олиото и малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън. Щом месото поомекне, прибавяме граха и ситно нарязаните моркови и продължаваме да задушаваме.
Изваждаме готовото месо, а към соса прибавяме размитото в сметаната брашно и размитото в малко вода доматено пюре. Варим 2-3 мин и връщаме месото. Подправяме с лимонов сок на вкус.
Този плод прави истински чудеса за здравето и фигурата ни, затова трябва да се постараем често да присъства на трапезата. Защо да я ядем? Защитава целия организъм. Тиквата дължи оранже...
Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...
За лечебни цели се използват плодовете, кората, цветовете и даже семената и листата на калината. Плодовете се събират през септември, кората – през ранната пролет, а цветовете – по време на растежа пр...
Грипът засяга основно дихателната система, но много често болестта предизвиква и стомашно-чревни проблеми. Стомашните прояви в най-леките случаи се състоят в загуба на апетит, а в други (случаи) се ра...