Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г зеле
• 2 ябълки
• 1 яйце
• 1 к.ч. грис
• 2-3 с.л. галета
• 1 ч.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в млякото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме обелените и настъргани ябълки и задушаваме още малко.
Сипваме гриса и задушаваме още десетина минути. Накрая прибавяме разбитото яйце и посоляваме.
От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в галетата и изпържваме в сгорещената мазнина.
Билките са лечебни растения, използвани като лекарства още от древността. А днес от тях се произвеждат стотици медикаменти. Ако имате възможност сами да се запасите с билки, лесно ще приготвите у дома...
Макарони от твърди сортове пшеница, засищат, но не трупат килограми. Те съдържат въглехидрати, стимулиращи преработката на серотонина, хормонът, който оказва успокояващо действие и регулира моториката...
Маслото от сочни маслини е уникален продукт, който стои в основата на прословутата средиземноморска диета, гарантираща завидно здраве и дълголетие. * Идеално балансираният състав на зехтина допринас...
В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...