Диетични рецепти » Грис с мляко и конфитюр

 Грис с мляко и конфитюр

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. грис
• 3 ч.ч. прясно мляко
• конфитюр

Начин на приготвяне:

Кипваме млякото на огъня и сипваме на тънка струйка гриса. Бъркаме, докато сместа се сгъсти.

Прехвърляме в намаслена тавичка и запичаме в умерена фурна. Преди сервиране намазваме с конфитюр или сладко по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

6 продукта, които стопяват мазнините

Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...

Лекарства оцветяват зъбите в жълто

Много хора смятат, че жълтеещите зъби се дължат на редовна консумация на кафе, чай и на тютюнопушене. Съществуват обаче и редица лекарства, които могат да оцветят зъбите. Познати са следните мед...

Хранене при хроничен панкреатит

Хроничният панкреатит е възпалително заболяване на задстомашната жлеза. Причинява се най-често от повтарящи се кризи и възпаления на жлъчния мехур и пътища, съпътстващи жлъчно-каменна болест. Честа пр...

Невенът лекува черния дроб

Древногръцкият лекар Диоскорид (1 в. от новата ера) използвал широко в своята практика невенът. С него лекувал болести на черния дроб, на далака и жлъчния мехур. Благодарение на целебното растение той...

Начало