Продукти: (за 4 порции)
• 500 г нетлъсто месо
• 300 г картофи
• 300 г моркови
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. течна сметана
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото в подсолена вода и го нарязваме на хапки. Сваряваме картофите на водна баня, обелваме ги и ги пасираме.
Нарязваме морковите на кръгчета, задушаваме ги в малко мляко и също ги пасираме. Прибавяме картофите и при непрекъснато бъркане разреждаме с мляко до средно гъсто пюре.
Сваряваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в маслото. Сипваме врящата сметана и разбъркваме. Слагаме месото и пюрето в тавичка и заливаме със сметановия сос.
Запичаме ястието в умерена фурна. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Листата на копривата се събират от май до септември, а коренищата - от септември до ноември. Стъблата се окосяват, листата се отделят, докато растението е свежо. Коренищата се изчистват от пръстта и т...
Артритът е една от най-древните болести, известни на човечеството. Учените смятат, че от него са боледували даже динозаврите. Първият сигнал на задаващия се артрит са болките в ставите, подутините и п...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Все по-често си лягате уморени, но не можете да заспите. Май се налага да промените някои от навиците си, иначе толкова желаният сън ще продължи да ви избягва. Отдавна е известно, че вечер организмъ...