Продукти: (за 4 порции)
• 2 банана
• 2 ябълки
• 1 портокал
• 2 ч.л. сироп по избор
• сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Обелваме плодовете и ги нарязваме на малки парченца. Смесваме ги и заливаме със сиропа и лимоновия сок. Разбъркваме и оставяме салатата в хладилник за 1-2 часа.
Посочените стойности са за ккал. в 100 г от съответните продукти. Авокадо – 160 Ананас – 48 Аспержи – 20 Атлантическа сьомга – 142 Бадемово масло – 884 Банани – 89 Броколи – 34 Бял...
Ценността на балансираното хранене не е само в гордото изявление „Аз се храня правилно!”. Възможност да съставим меню, така че в него да участват всички хранителни вещества, необходими на организма ни...
Тя е много важна за успешното възстановяване на болния след инфаркта. Достатъчни са 1200-1500 калории дневно. Всеки трябва да помни, че инфарктът се развива от атеросклероза, а атеросклерозата - от по...
Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...