Диетични рецепти » Пшеничена каша с плодове

 Пшеничена каша с плодове

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч.булгур
• 1 ч.ч.сушени кайсии
• 2 ябълки
• 2 ч.ч. мляко
• 1 ч.ч. вода
• 3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Измиваме булгура в 2-3 горещи води, заливаме го с врящото мляко, разредено с 1 к.ч. вода, и варим, докато поомекне.

Нарязваме кайсиите на ситно, поръсваме ги със захарта и задушаваме на водна баня, докато омекнат.

Прибавяме ги към булгура заедно с обелената и настъргана ябълка. Доваряваме кашата на водна баня, като непрекъснато разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вълшебната лечебна сила на канелата

Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...

Новата мания - сок от пшенични кълнове

Супер напитката се нарича витграс и се прави от пшеничени кълнове. Тя гарантира младост и красота, затова холивудските звезди я пият на закуска, преди занимания с йога и вместо енергетици. Тази тенден...

Морковите – вълшебно лекарство

Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...

Ключът към пълноценния сън

Все по-често си лягате уморени, но не можете да заспите. Май се налага да промените някои от навиците си, иначе толкова желаният сън ще продължи да ви избягва. Отдавна е известно, че вечер организмъ...

Начало