Диетични рецепти » Пшеничена каша с плодове

 Пшеничена каша с плодове

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч.булгур
• 1 ч.ч.сушени кайсии
• 2 ябълки
• 2 ч.ч. мляко
• 1 ч.ч. вода
• 3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Измиваме булгура в 2-3 горещи води, заливаме го с врящото мляко, разредено с 1 к.ч. вода, и варим, докато поомекне.

Нарязваме кайсиите на ситно, поръсваме ги със захарта и задушаваме на водна баня, докато омекнат.

Прибавяме ги към булгура заедно с обелената и настъргана ябълка. Доваряваме кашата на водна баня, като непрекъснато разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пъпешът, част от слънцето

Често казват, че женските пъпеши с по-широко петно отдолу са по-вкусни от мъжките. Не вярвайте! Както ангелите, така и пъпешите нямат пол. Ширината на петното не е свързана нито с вкуса на плода, нито...

Среброто ни пази от вируси

През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнад...

Домати срещу атеросклероза

Любимият салатен компонент на мнозина – доматите, освен добро мезе, средство за диетично хранене или основа за кулинарни специалитети, може да бъде и лекарство. Японски учени откриха наскоро, че една ...

МАГНЕЗИЕВА ДИЕТА

Тази диета се използва при хипертония, по-рядко при атеросклероза, холецистит и жлъчно-каменна болест, при запек, особено в съчетание със затлъстяване. Построена е на базата на продукти, богати на маг...

Начало