Продукти:
• 1 кг моркови
• 1 ч.ч. ориз
• 2 яйца
• 3-4 с.л. галета
• 20 г краве масло
• 1 к.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме морковите в малко вода и ги пасираме. Сваряваме ориза, отцеждаме и също го пасираме. Прибавяме морковите, разбитите яйца, маслото и галетата.
Посоляваме, разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка. Запичаме в умерено загрята фурна. Преди поднасяне поливаме ястието със сметана.
Студеното време goйge, a с него и многото дрехи, призвани да ни предпазят не само от вятъра и снега, но и да скрият някой друг килограм в повече. Все пак ни се иска да запазим стройния силует, за койт...
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...
Масло от облепиха може да си приготвите в домашни условия по два начина: • Смелете в кухненския робот пресни плодове от облепиха, изстискайте през марля сока и го прехвърлете в керамичен или стъ...