Продукти: (за 4 порции)
• 300 г фиде
• 400 г извара
• 2 яйца
• 2 с.л.захар
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме фидето в малко подсолена вода и отцеждаме. Прибавяме разбитата извара, разбитите жълтъци и захарта. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите белтъци.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в силно загрятата мазнина. Пържим до златисто оцветяване от двете страни.
Маслото от сочни маслини е уникален продукт, който стои в основата на прословутата средиземноморска диета, гарантираща завидно здраве и дълголетие. * Идеално балансираният състав на зехтина допринас...
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...
Бананът (Musa paradisiaca) е много разпространен южен плод из тропическите страни в Югоизточна Азия, Бирма, Индия, Шри Ланка, Латинска Америка, Канарските острови и др. Колко стара е културната форма ...
Съществуват множество широко разпространени твърдения, които много от нас са склонни да приемат безрезервно. Как обаче показват фактите: Вярно ли е, че трябва да се яде често и по малко? М...