Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. ориз
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. захар
• 40 г краве масло
Начин на приготвяне:
Заливаме ориза с 1 ч.ч. гореща вода и варим, докато набъбне. Прибавяме горещото мляко, в което сме разтворили захарта и продължаваме да варим до готовност.
Накрая подправяме с разтопеното масло.
Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на е...
В народната медицина най-често се използват препарати от жълтия нарцис, оказващи бактерицидно и отхрачващо действие. Препаратите от белия нарцис може да се прилагат само външно. При силна кашлиц...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...