Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. сушени плодове
• 2-3 ябълки
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Нарясваме сушените плодове на ситно, заливаме с 1 л студена вода, в която сме разтворили захарта и варим 40 мин на умерен огън, след което оставяме плодовете 2 часа да киснат.
Iваряваме ориза в малко вода и отцеждаме. Прибавяме го към супата заедно с обелената и настъргана ябълка. По желание можем да подгреем супата преди сервиране.
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Домакините познават добре подправката карамфил, а стоматолозите още по-добре. Освен в зъболечението, карамфилът намира приложение и в парфюмерията. Какво знаем за тази екзотична подправка? П...
За половината от населението на планетата думите „ориз" и „храна" звучат по един и същ начин. В много страни той се смята за символ на благополучието и богатството, но това съвсем не е всичк...
Избягвайте люти, пушени и осолени храни, сладкиши, ядки и газирани напитки. Каква храна трябва да консумира оперираният, от какво да се пази, нужно ли е дълго време да пази диета? Това с...