Диетични рецепти » Печена риба с картофи и лук

 Печена риба с картофи и лук

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г рибно филе
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме почистеното рибно филе, отцеждаме и го запържваме в по-голямата част от мазнината заедно с нарязаните на тънки пръчици картофи. Разпределяме в чиниите за сервиране.

Поръсваме със ситно нарязания лук, който първо сме сварили, а след това запържили в останалата мазнина. Леко посоляваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Диетично хранене при панкреатит

Панкреатитът не е леко заболяване и трудно се лекува. То представлява възпаление на панкреаса, при което ензимите се активират и го увреждат. Проблем също е, че леките форми на панкреатита трудно се ...

За ползата от рибата

Богата на протеини, рибата се радва на любовта на диетолозите, защото е нискокалорична храна. Всеки вид обаче има и своите специфични особености. Златоперка Поддържа паметта 100 г съдърж...

Диета при артрит

Артритът е една от най-древните болести, известни на човечеството. Учените смятат, че от него са боледували даже динозаврите. Първият сигнал на задаващия се артрит са болките в ставите, подутините и п...

Празът прогонва токсините

Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...

Начало