Продукти: (за 4 порции)
• половин зелка /около 600-700 г/
• 1 к.ч. грис
• 2 яйца
• 40 г краве масло
• 2 с.л. галета
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. течна сметана
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в малко вода. Щом омекне, прибавяме кашкавала, гриса, маслото и разбитите яйца.
Разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка. Поръсваме с галетата и сметаната и запичаме в умерено загрята фурна.
Бананът (Musa paradisiaca) е много разпространен южен плод из тропическите страни в Югоизточна Азия, Бирма, Индия, Шри Ланка, Латинска Америка, Канарските острови и др. Колко стара е културната форма ...
Използването на минералната вода за лечение на много болести, наречено балнеолечение, датира още от дълбока древност. Водата се ползва директно от извора както за пиене, така и за къпане, целебни са и...
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...
В растителния организъм, освен органичните вещества, каквито са белтъците, мазнините, захарите и др. участват още много други химични елементи под формата на неорганични вещества. Основните химични ел...