Продукти: (за 4 порции)
• половин зелка /около 600-700 г/
• 1 к.ч. грис
• 2 яйца
• 40 г краве масло
• 2 с.л. галета
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. течна сметана
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в малко вода. Щом омекне, прибавяме кашкавала, гриса, маслото и разбитите яйца.
Разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка. Поръсваме с галетата и сметаната и запичаме в умерено загрята фурна.
Дебел китаец – това е невъзможно. Китайците са слабички и стройни. Причината е в рационалното им хранене. Ето защо ви предлагаме този китайски вариант на диета, базирана на зеленчуковия бульон. О...
Както гласи една древна легенда, пчелите са поискали от Бог да им помогне да защитават меда, който произвеждат. А Бог им отговорил: “Ще ви дам оръжие - остро жило, пълно с отрова. Но да знаете - ако е...
Тези есенни плодове, не толкова популярни като ябълките или гроздето, се оказват ценен източник на куп полезни витамини и минерали. Дюли Изключително богати на пектин, те засищат светкавичн...
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...