Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче прясно зеле
• 2-3 картофа
• 1 тиквичка
• 1 домат
• 2 моркова
• 1 к.ч. грах от консерва
• 1 к.ч.сметана
• 40 г краве масло
• магданоз, сол
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на ситно, задушаваме ги в маслото и малко вода и ги сипваме във врящата подсолена вода. Прибавяме нарязаните зеленчуци и граха и варим до готовност.
Накрая застройваме със сметаната и поръсваме с наситнен магданоз.
За запек може да се говори, когато човек посещава тоалетната по-малко от 3 пъти седмично. Обикновеният запек е притесняващ, но без усложнения. Той предизвиква обаче безпокойство при внезапна силна про...
Студеното време goйge, a с него и многото дрехи, призвани да ни предпазят не само от вятъра и снега, но и да скрият някой друг килограм в повече. Все пак ни се иска да запазим стройния силует, за койт...
През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнад...
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...