Диетични рецепти » Кремсупа от булгур и зеленчуци

 Кремсупа от булгур и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. булгур
• 3 картофа
• 2 моркова
• 40 г краве масло
• захар, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме булгура в подсолена вода и го пасираме.

Задушаваме зеленчуците в малко количество вода и също ги пасираме. Прибавяме булгура и разреждаме полученото пюре с горещото мляко. Подправяме със захар и сол.

При сервиране във всяка чиния слагаме парченце масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Народни рецепти за лечение с просо

Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...

Диета при ревматизъм и остехондроза

За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...

Полезните минерали

На женската красота и здраве влияят освен витамините и цял комплекс минерални вещества. Те поддържат в организма оптимален киселинно-алкален баланс, обмяната на веществата, „изграждат” костите. Ж...

Kaквo най-често липсва на организма ни

Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...

Начало