Продукти: (за 4 порции)
• 500 г бяло месо от кокошка
• 500 г картофи
• сол
• мазнина за пържене
За соса:
• 1 ч.ч. течна сметана
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото в леко подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на порции. Нарязваме картофите на тънки пръчици, изпържваме ги в маслото и ги прибавяме към месото.
Нарязваме лука на ситно, сваряваме го, отцеждаме и го запържваме в мазнината. После го разбъркваме с врящата сметана и заливаме ястието с тази смес.
Използването на минералната вода за лечение на много болести, наречено балнеолечение, датира още от дълбока древност. Водата се ползва директно от извора както за пиене, така и за къпане, целебни са и...
Правилната диета е най-добрата профилактика за болести на сърцето, казват експертите на Американската кардиологична асоциация. Какви „сърдечни приятели” може да откриете в кухнята? Според последн...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
В народната медицина най-често се използват препарати от жълтия нарцис, оказващи бактерицидно и отхрачващо действие. Препаратите от белия нарцис може да се прилагат само външно. При силна кашлиц...