Продукти: (за 4 порции)
• 500 г бяло месо от кокошка
• 500 г картофи
• сол
• мазнина за пържене
За соса:
• 1 ч.ч. течна сметана
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото в леко подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на порции. Нарязваме картофите на тънки пръчици, изпържваме ги в маслото и ги прибавяме към месото.
Нарязваме лука на ситно, сваряваме го, отцеждаме и го запържваме в мазнината. После го разбъркваме с врящата сметана и заливаме ястието с тази смес.
Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...
Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...
Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата. Ананаси ...
Доскоро се смяташе, че храната не влияе на самочувствието на болни от артрит. Чуждестранни учени обаче откриха връзката между артрита и поносимостта на хранителните продукти. Ескимосите например не ст...