Продукти: (за 4 порции)
• 300 г моркови
• 2 ябълки
• 1-2 с.л. вода
• сокът от 1 лимон
• 2 с.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Варим морковите в подсолена вода, докато поомекнат. Отцеждаме и ги настъргваме на ситно ренде. Смесваме ги с обелените и настъргани ябълки.
Приготвяме заливка от водата, лимоновия сок, захарта и сол на вкус, с която поръсваме салатата.
Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на е...
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...
В народната медицина най-често се използват препарати от жълтия нарцис, оказващи бактерицидно и отхрачващо действие. Препаратите от белия нарцис може да се прилагат само външно. При силна кашлиц...
Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...