Продукти: (за 4 порции)
• 300 г моркови
• 2 ябълки
• 1-2 с.л. вода
• сокът от 1 лимон
• 2 с.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Варим морковите в подсолена вода, докато поомекнат. Отцеждаме и ги настъргваме на ситно ренде. Смесваме ги с обелените и настъргани ябълки.
Приготвяме заливка от водата, лимоновия сок, захарта и сол на вкус, с която поръсваме салатата.
Всяка риба е по-постна от месото Погрешно. Риби като сьомгата и скумрията съдържат 10 -15% мазнини,докато в свинското филе, бялото пилешко или телешкия стек те са не повече от 3 до 5 %. Разликата...
Почти няма българска градина, в която да не се отглежда тагетес. В различните краища той е познат като турта или камшица. Това е едно от най-обичаните градински цветя по цял свят. В зависимост от сорт...
Древногръцкият лекар Диоскорид (1 в. от новата ера) използвал широко в своята практика невенът. С него лекувал болести на черния дроб, на далака и жлъчния мехур. Благодарение на целебното растение той...
При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...