Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка глава червено цвекло
• 1 краставица
• 2 ч.ч. сушени сливи
• 3-4 листа от маруля
• 1 кофичка кисело мляко
• захар, оцет
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме сливите и ги накисваме в студена вода.
Настъргваме цвеклото на едро ренде и го смесваме с обелената и ситно нарязана краставица, накъсаните листа от маруля и отцедените сливи. Заливаме с млякото, разбито с 1 ч.ч. вода и подправяме със захар и оцет на вкус.
Вероятно мнозина не знаят, че в състава на светената вода има сребърни йони. Среброто прави водата необикновена, способна да се бори и с мистичните демони, и с най-опасните вируси. През 30-те години н...
Още през март пробиват цветовете на подбела и цъфтят до края на април. Това е многогодишно тревисто растение, което се среща из сенчестите и влажни ронливи места, покрай бреговете на деретата и поточе...
За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...
Калината (Viburnum opolus) е измежду любимите храсти, които украсяват парковете и градините. През пролетта тя радва със своите белоснежни цветове, а през есента се отрупва с рубиненочервени плодове. П...