Кулинарни рецепти » Предястия » Пастети, мусове, хайвери

Предястия:

Хайвер със сухар

Продукти: • 50 г тарама хайвер • 1 сухар • 1 ч.ч. олио • 1 с.л. вряща вода • лимонов сок Начин на приготвяне: Изчистваме внимателно хайвера от ципите.Слагаме го в супник и разтриваме добре с вилица, като прибавяме 1-2 с.л. олио. Накисваме сухара в хл...

Шведски пастет

Продукти: • 500 г свински черен дроб • 250 г сланина • 3 глави лук • 50 г краве масло • 1 малка консерва риба • 3 с.л. брашно • 3 яйца • 250 г заквасена сметана • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол • ябълки и боровинки за украса Начин н...

Шмеркезе

Продукти: • 300 г сирене • 3 с.л. краве масло • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. счукан ким • 1 к.ч. прясно мляко Начин на приготвяне: Изкисваме сиренето в продължение на няколко часа в студена вода /или прясно мляко/, за да се обезсоли. След това го претривам...

Шопски хайвер

Продукти: (за 4 порции) • 500 г извара • 1 малка глава лук • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. вода • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Смесваме изварата с червения пипер и разбиваме, като постепенно наливаме олиото и водата. После прибавяме ...

назад
Начало