Кулинарни рецепти » Шведски пастет

 Шведски пастет

Продукти:

• 500 г свински черен дроб
• 250 г сланина
• 3 глави лук
• 50 г краве масло
• 1 малка консерва риба
• 3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 250 г заквасена сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• ябълки и боровинки за украса

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на по-големи парчета и заедно със сланината го прекарваме 2 пъти през месомелачка.

Сгорещяваме маслото и изпържваме до златисто нарязания на ситно лук. След като изстине, го прибавяме към каймата заедно със ситно нарязаната риба, разбитите със сметаната яйца и брашното. Подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз.

Намасляваме продълговата кексова форма, застиламе дъното й с фолио, изсипваме сместа, слагаме я в друг, по-голям съд с вода и печем на водна баня около 1 час.

Оставяме пастета да си изстине във формата. После го обръщаме го в продълговато плато и украсяваме с нарязаните на половинки и изчистени от семките ябълки, които сме напълнили с боровинки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало