Кулинарни рецепти » Шведски пастет

 Шведски пастет

Продукти:

• 500 г свински черен дроб
• 250 г сланина
• 3 глави лук
• 50 г краве масло
• 1 малка консерва риба
• 3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 250 г заквасена сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• ябълки и боровинки за украса

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на по-големи парчета и заедно със сланината го прекарваме 2 пъти през месомелачка.

Сгорещяваме маслото и изпържваме до златисто нарязания на ситно лук. След като изстине, го прибавяме към каймата заедно със ситно нарязаната риба, разбитите със сметаната яйца и брашното. Подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз.

Намасляваме продълговата кексова форма, застиламе дъното й с фолио, изсипваме сместа, слагаме я в друг, по-голям съд с вода и печем на водна баня около 1 час.

Оставяме пастета да си изстине във формата. После го обръщаме го в продълговато плато и украсяваме с нарязаните на половинки и изчистени от семките ябълки, които сме напълнили с боровинки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало