Продукти:
• 500 г моркови
• 500 г мед
• 2 круши
• сокът от 2 лимона
• 2 пакетчета ванилия
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Слагаме ги в голяма тенджера заедно с меда, лимоновия сок, канелата е ванилията. Варим сместа на умерен огън около 40 мин. Отстраняваме тенджерата от огъня и пасираме на гладко пюре.
Обелваме крушите, почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на малки парченца. Кипваме още веднъж пюрето, добавяме крушите и варим 20 мин. Разливаме готовия конфитюр в малки бурканчета и веднага покриваме с целофан.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...