Кулинарни рецепти » Мармалад от шипки

 Мармалад от шипки

Продукти:

• на 1 кг шипкова пулпа - 250-300 г захар

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели и здрави шипки, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият и варим, докато напълно омекнат.

Смачкваме прецедените плодове и претриваме, за да отделим семките и власинките. Полученото пюре прекарваме през гъсто сито и прибавяме захарта. Варим на умерено силен котлон, бъркайки енергично.

Сгъстения мармалад насипваме топъл в чисти и сухи бурканчета, опъваме на гърлата им целофан и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало