Кулинарни рецепти » Мармалад от шипки

 Мармалад от шипки

Продукти:

• на 1 кг шипкова пулпа - 250-300 г захар

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели и здрави шипки, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият и варим, докато напълно омекнат.

Смачкваме прецедените плодове и претриваме, за да отделим семките и власинките. Полученото пюре прекарваме през гъсто сито и прибавяме захарта. Варим на умерено силен котлон, бъркайки енергично.

Сгъстения мармалад насипваме топъл в чисти и сухи бурканчета, опъваме на гърлата им целофан и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало