Продукти:
• на 1 кг шипкова пулпа - 250-300 г захар
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрели и здрави шипки, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият и варим, докато напълно омекнат.
Смачкваме прецедените плодове и претриваме, за да отделим семките и власинките. Полученото пюре прекарваме през гъсто сито и прибавяме захарта. Варим на умерено силен котлон, бъркайки енергично.
Сгъстения мармалад насипваме топъл в чисти и сухи бурканчета, опъваме на гърлата им целофан и затваряме с капачки.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...