Кулинарни рецепти » Печен конфитюр от сливи

 Печен конфитюр от сливи

Продукти:

• 1 кг сини сливи
• 500 г захар
• 1 к.ч. оцет
• 5 зърна карамфил

Начин на приготвяне:

Разполовяваме сливите и махаме костилките. Наръсваме със захарта. Оставяме сливите през нощта да си пуснат сока.

Загряваме фурната на умерена температура, наливаме оцета, слагаме карамфилчетата и печем, разбърквайки периодично. Конфитюрът е готов, щом дървената лъжица започне да прави ясна пътечка по дъното на съда.

Наливаме горещия конфитюр в сухи бурканчета, които завръзваме с целофан и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало