Кулинарни рецепти » Конфитюр от ябълки

 Конфитюр от ябълки

Продукти:

• 3 кг ябълки
• 2 кг захар
• 3-4 листа индрише
• 1 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Сваряваме сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Прибавяме обелените и настъргани ябълки и варим на силен огън, като често разбъркваме.

Когато конфитюрът започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето, а 3-4 мин преди да свалим от огъня прибавяме лимонената киселина. Насипваме горещия конфитюр в сухи и затоплени буркани.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало