Кулинарни рецепти » Мармалад от горски плодове

 Мармалад от горски плодове

Продукти:

• 500 г малини
• 500 г боровинки
• 1 кг захар
• 15 г желатин
• 125 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Измиваме боровинките и малините и ги отцеждаме през гевгир. Накисваме желатина в малко вода.

Сипваме плодовете в тенджера, прибавяме половината от захарта и при непрекъснато бъркане кипваме на огъня. После, като не преставаме да бъркаме, прибавяме желатина и останалата захар. Варим, докато мармаладът добие необходимата гъстота.

Накрая сваляме от огъня, наливаме виното и разбъркваме. Насипваме готовия мармалад в бурканчета, затваряме ги и ги обръщаме с капачките надолу. Оставяме да постоят така 15 мин, след което ги прибираме на хладно място.

Автор: Здравка Костадинова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало