Продукти:
• 500 мл портокалов сок
• 4 плода маракуя
• 500 г захар
• 2 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
Измиваме маракуята, разполовяваме плодовете и ги издълбаваме заедно със семките.
В тенджера сипваме портокаловия сок, прибавяме маракуята и размесената със желатина захар и възвираме на силен котлон. Варим интензивно 3 мин. Изключваме котлона и бъркаме, докато желатинът напълно се стопи.
Разливаме горещото желе в топли и сухи буркани, затваряме херметически. Докато изстива желето, периодично обръщаме бурканите с капачките нагоре или надолу.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...