Кулинарни рецепти » Конфитюр от вишни

 Конфитюр от вишни

Продукти:

• 2 кг вишни
• 1 кг захар
• 1 щипка лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изчистваме плода костилките. Сокът, който остава докато махаме костилките, събираме и го използваме за конфитюра.

Покриваме изчистените вишни със захарта, оставяме ги за 1 денонощие и ги варим до сгъстяване на сиропа. Накрая добавяме лимонената киселина, разтворена в малко топла вода.

Разливаме конфитюра горещ в сухи буркани, затваряме ги веднага и ги обръщаме с капачките надолу.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало