Продукти:
• 500 г едри праскови
• 7 с. л. пудра захар
• 150 мл черешова ракия
• 400 мл вода
Начин на приготвяне:
Продупчваме внимателно прасковите отстрани. Слагаме в тенджера водата да заври, добавяме 4 с. л. захар и плодовете. Варим 4 минути и изваждаме прасковите.
Отделяме 250 мл от отварата, сипваме в нея черешовата ракия и останалата захар и оставяме да поври 2 минути. Връщаме плодовете и варим още 3 минути.
Подреждаме в буркани, заливаме с отварата и веднага затваряме и обръщаме.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...