Кулинарни рецепти » Конфитюр от пъпеш и малини

 Конфитюр от пъпеш и малини

Продукти:

• 3 кг пъпеш
• 350 г малини
• 1 лимон
• 800 г пудра захар
• 3-4 листенца индрише

Начин на приготвяне:

Настъргваме кората на лимона на ситно ренде. Обелваме пъпешите, изчистваме семената и ги нарязваме на парченца.

В съда, в който ще варим сладкото, слагаме захарта, 1 к.ч. вода, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Възвираме, прибавяме парченца пъпеш и варим на бавен огън 30 мин, като бъркаме непрекъснато.

Около 20 мин преди да свалим сладкото от огъня, прибавяме малините. Накрая слагаме листенцата индрише и сваляме от котлона. Оставяме да поизстине, сипваме в бурканчета и затваряме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало