Кулинарни рецепти » Мармалад от червени домати

 Мармалад от червени домати

Продукти:

• на 1 кг изчистени домати – 750 г захар
• индрише
• настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели домати, бланшираме ги във вряща вода, обелваме ги и ги пущаме в съд със студена вода, за да се охладят. После ги разрязваме напречно и с лъжичка почистваме семената.

Слагаме доматите в съда, в който ще варим мармалада, и прибавяме захарта (по 750 г на 1 кг домати). Варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Малко преди да свалим от огъня прибавяме няколко листа индрише и настъргана лимонова кора.

Разсипваме готовия мармалад в сухи стъклени бурканчета и затваряме добре.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало