Продукти:
• 1кг чери домати
• 660 г захар
• 60 мл вода
• 1 лимон
• 1 портокал
Начин на приготвяне:
Избираме зрели, но твърди домати и ги разрязваме на половинки.Слагаме ги в съд с по-дебело дъно. Обелваме лимона и го нарязваме на парченца. Нарязваме и портокала, но без да го белим.
Поръсваме доматите със захарта и добавяме нарязаните на парченца цитрусови плодове и водата. Разбъркваме и оставяме сместа да заври. Варим около 35-40 минути или до готовност.
Сладкото е готово, когато капка капната в чиния не се разлива. Сипваме горещото сладко в подходящи буркани, затваряме и ги обръщаме с капачките надолу.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...