Кулинарни рецепти » Рачел от тиква

 Рачел от тиква

Продукти:

• 2 кг тиква
• 2 кг захар
• 1 л вода
• 2 ч. л. лимонтузу
• 2 праха ванилия

Начин на приготвяне:

Почистената обелена тиква нарязваме на кубчета и държим 5 часа във варна вода (на 5 л вода – 3/4 ч. ч. гасена вар), след което ги измиваме добре с течаща вода.

Отцеждаме ги и ги пускаме във врящия сироп, приготвен от захарта и водата. Варим до сгъстяване. Малко преди да свалим от огъня, прибавяме лимонтузуто и ванилията.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало