Кулинарни рецепти » Конфитюр от сини сливи

 Конфитюр от сини сливи

Продукти:

• 1,5 кг сливи
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонена киселина
• 200 мл вода

Начин на приготвяне:

Изчистваме сините сливи от костилките, като използваме течността, която се е образувала при махането на костилките. Ако не е останала такава, от водата и захарта варим сироп.

Щом сиропът да се сгъстява, пускаме сливите и варим 20-25 мин, като периодично обираме пяната с решетеста лъжица. Варим докато плодовете станат почти прозрачни, а сиропът се сгъсти. Добавяме лимонената киселина, разтворена в малко вода и варим още 2-3 мин.

Разливаме конфитюра в буркани. Съхраняваме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало