Кулинарни рецепти » Мармалад от кайсии

 Мармалад от кайсии

Продукти:

• кайсии
• на 4 ч.ч. пюре от кайсии - 3 ч.ч. захар, 2 ч.л. бадемова есенция, 2 с.л. ром или коняк

Начин на приготвяне:

Почистените от костилките кайсии намачкваме и заливаме с вряла вода. След като водата се отцеди, добавяме захарта и бъркаме до пълното й разтопяване. Варим сместта на силен огън, докато се сгъсти.

Разливаме мармалада горещ в буркани и след като на повърхността им се образува коричка, добавяме коняка или рома, ароматизиран с бадемовата есенция. Затваряме бурканите добре и ги съхраняваме на сухо и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало