Кулинарни рецепти » Мармалад от кайсии

 Мармалад от кайсии

Продукти:

• кайсии
• на 4 ч.ч. пюре от кайсии - 3 ч.ч. захар, 2 ч.л. бадемова есенция, 2 с.л. ром или коняк

Начин на приготвяне:

Почистените от костилките кайсии намачкваме и заливаме с вряла вода. След като водата се отцеди, добавяме захарта и бъркаме до пълното й разтопяване. Варим сместта на силен огън, докато се сгъсти.

Разливаме мармалада горещ в буркани и след като на повърхността им се образува коричка, добавяме коняка или рома, ароматизиран с бадемовата есенция. Затваряме бурканите добре и ги съхраняваме на сухо и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало