Кулинарни рецепти » Мармалад от круши и дюли

 Мармалад от круши и дюли

Продукти:

• круши
• дюли
• захар

Начин на приготвяне:

Вземаме равни количества круши и дюли. Измиваме ги, нарязваме ги на парчета (без да махаме семената) и ги слагаме в голям съд. Наливаме вода, колкото да ги покрие, и варим на умерен огън.

Щом плодовете омекнат напълно, отстраняваме от огъня, изчакваме да изстинат и ги претриваме през цедка. Измерваме обема на кашата и я сипваме в тавичка. Варим на силен огън при непрекъснато бъркаме.

Щом мармаладът се посгъсти, сипваме захарта като спазваме съотношението: на 1 л каша – 250 г захар. Доваряваме до необходимата гъстота и сипваме в затоплени буркани.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало