Кулинарни рецепти » Мармалад от круши и дюли

 Мармалад от круши и дюли

Продукти:

• круши
• дюли
• захар

Начин на приготвяне:

Вземаме равни количества круши и дюли. Измиваме ги, нарязваме ги на парчета (без да махаме семената) и ги слагаме в голям съд. Наливаме вода, колкото да ги покрие, и варим на умерен огън.

Щом плодовете омекнат напълно, отстраняваме от огъня, изчакваме да изстинат и ги претриваме през цедка. Измерваме обема на кашата и я сипваме в тавичка. Варим на силен огън при непрекъснато бъркаме.

Щом мармаладът се посгъсти, сипваме захарта като спазваме съотношението: на 1 л каша – 250 г захар. Доваряваме до необходимата гъстота и сипваме в затоплени буркани.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало