Продукти:
• на1 ч.ч. дренки - 1 ч.ч. захар
• лимонтозу
За варната вода:
• на 5 л вода - 1 ч.ч. прецедена негасена вар
За сиропа:
• на 2 ч.ч. вода - 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Избираме непрезрели дренки, вадим им костилките и ги оставяме 1-2 часа във варната вода, след което изплакваме.
Сваряваме сироп от посочените продукти, пускаме дренките и варим, докато сладкото се сгъсти. Малко преди края прибавяме лимонтузуто /на 1 кг захар 1/2 ч.л. лимонтузу/
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...