Продукти:
• на1 ч.ч. дренки - 1 ч.ч. захар
• лимонтозу
За варната вода:
• на 5 л вода - 1 ч.ч. прецедена негасена вар
За сиропа:
• на 2 ч.ч. вода - 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Избираме непрезрели дренки, вадим им костилките и ги оставяме 1-2 часа във варната вода, след което изплакваме.
Сваряваме сироп от посочените продукти, пускаме дренките и варим, докато сладкото се сгъсти. Малко преди края прибавяме лимонтузуто /на 1 кг захар 1/2 ч.л. лимонтузу/
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...