Продукти:
• 1,5 кг дюли
• 1 кг захар
• 1 к.л. лимонтузу
• 500 г бадеми
Начин на приготвяне:
Обелваме дюлите и ги настъргваме.
Приготвяме сироп от захарта и 3 ч.ч. вода. Прибавяме дюлите и обелените бадеми. Варим на умерен огън до необходимата гъстота. Слагаме лимонтузуто 5 мин преди да свалим от огъня.
Насипваме сладкото в сухи буркани.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...