Кулинарни рецепти » Конфитюр от цели круши

 Конфитюр от цели круши

Продукти:

• 3 кг круши
• 1,5 кг захар
• 3 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. оцет
• карамфилчета

Начин на приготвяне:

Избираме малки и здрави круши. С остро ножче леко ги издълбаваме от долната страна и с помощта на плетачна игла внимателно отстраняваме семената. От горната страна също ги издълбаваме на дълбочина 5 мм и във всяка круша слагаме по 1 карамфилче.

Нареждаме крушите в тавичка за сладко, наливаме смес от водата и оцета, сипваме захарта и варим конфитюра на умерен огън, без да бъркаме, а само от време на време разклащаме тавата. Насипваме го още горещ в буркани, изчакваме да изстине и затваряме бурканите.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало